Ancelotti u Napoli planira dovesti Alissona i Dembelea

Novi Napolijev trener Carlo Ancelotti zatražio je od predsjednika Aurelija De Laurentiisa da mu dovede ovog ljeta Rominog golmana Alissona i iskusnog Tottenhamovog veznjaka Mousu Dembelea, objavila je jutros Gazzetta dello Sport.

Legendarni Italijan je već u petak boravio u Londonu gdje je razgovarao s menadžerom Kijom Joorabchianom i tom prilikom predočio mu svoje transfer planove na čijem je samom vrhu prioriteta brazilski golman Alisson.

Napolitancima će biti potreban golman budući da se Pepe Reina seli u Milan kao slobodan igrač na kraju sezone, a Alissonu bi mogli uvećati trenutnu zaradu od svega 1,5 miliona eura po sezoni, koliko ima u Rimu.

Isti izvor navodi da De Laurentis ima plan kako da prikupi 100 miliona eura za ljetnju transfer pijaci i to na način da proda Jorginha, Mareka Hamšika i Josea Callejona.

Također, Gazzetta navodi i da klub uveliko radi na dovođenju iskusnog Belgijanca Dembelea, a da problem neće biti ni enormna plata koju traži od čak 4,5 miliona eura po sezoni.

Dembele je daleko jeftiniji od Artura Vidala, koji teško da će stići ovog ljeta na San Paolo, pa je sasvim izvjestan transfer Belgijanca.

klix.ba

Related posts