Aldin Jacić stigao u BiH: Prije dva mjeseca borili mu se za život, a danas hoda sam

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u subotu je sletio Zeničanin Aldin Jacić.

Tridesetdvogodišnji Zeničanin stradao je u požaru i u kritičnom stanju hitno je prebačen najprije u zeničku, potom u sarajevsku i na kraju u zagrebačku bolnicu. Nakon 15 operacija i ukupno šest mjeseci u bolnici, otpušten je na kućno liječenje.

Nesnosni bolovi i otvaranje novih rana na njegovom tijelu i dalje su mu ugrožavali život, a tada je stigla dobra vijest iz Ankare. Prije nešto više od dva mjeseca Aldina su na sarajevskom aerodromu unijeli u specijalni sanitetski avion, strahujući za njegov život, a sada je Aldin na svojim nogama izašao iz običnog komercijalnog aviona.

Kako navode iz humanitarne organizacije Pomozi.ba, Aldin je trenutno na putu ka svojoj kući u Mošćanici, a ovim je završena prva i glavna faza njegovog liječenja. Planirano je da se Aldin za nekoliko mjeseci ponovo vrati u Tursku kada će biti rađeni estetski zahvati na licu.

Zahvaljujući humanitarnim organizacijama, dobrim ljudima i posredovanju ambasade Republike Turske u BiH u Ankari mu je osigurano besplatno liječenje i Aldin je početkom aprila započeo liječenje u bolnici Numune i na nogama došao u svoju domovinu.

Related posts