Ako vam fali motivacije za trening, povedite partnera

Iako se sa lijepim vremenom probudila i svijest o tome kako je pravo vrijeme za promjene i uvođenje zdravih navika, mnogima od nas još uvijek fali motivacija. Kada pomislimo na naporan kardio trening poželimo da se vrate ušuškani zimski dani, ali šta ako postoji trening koji će biti podjednako efikasan i zabavan?

Riječ je o treniranju u paru, sa svojom jačom polovinom, koji podrazumijeva efikasne vježbe, koje možete izvoditi u teretani, ali i u udobnosti svog doma. Ovaj način vježbanja veoma je koristan, jer ćete uvijek motivisati jedno drugo, kako biste kao par izgledali što atraktivnije, ali i bili što zdraviji i energičniji. Ako ste tek na početku, počnite sa zajedničkim, laganim trčanjem u prirodi, a onda vremenom nadogradite trening novim vježbama, kako biste nakon nekog vremena oformili zahtjevan trening koji ćete zajedno raditi.

Ova vrsta treninga razviće strpljenje i toleranciju u vašem odnosu, jer će partner biti svjestan da vam je potrebno više vremena, jer nemate snage i kondicije koliko i on, zato je važno da unaprijed napravite plan vježbanja i prilagodite intenzitet vježbi, koji oboma prija. Ovakav način vježbanja donosi dobre rezultate, prije svega jer pruža odličnu motivaciju, pa su šanse da odustanete nakon nekoliko dana veoma male.

Odličan primjer vježbanja u paru i ideju za svoj trening, pogledajte ovdje!

Related posts