Abdića propituju iz pokreta Kladuša je naša

Neformalna grupa građana okupljenih u političkoj inicijativi Kladuša je naša otvorenim pismom je reagovala na postupak načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića, koji je stopirao odgovor službenika na njihovo pitanje. Prema Zakonu o pristupu informacijama naše zemlje, htjeli su da znaju koliko je sredstava iz budžeta Općine isplaćeno na račune općinskog načelnika, predsjedavajućeg Općinskog vijeća i savjetnika načelnika, a na ime neto plata, poreza i doprinosa, te naknada za troškove službenog putovanja i naknada za topli obrok, od 1. januara do 15. avgusta 2017. godine.

– Vidimo, poštovani načelniče, i vašu rastrošnost. Vidimo kako se iz budžetske rezerve s kojom raspolažete finansiraju i prekookeanski letovi i priključci struje i liječenja i odlasci na sajmove… Mi pamtimo i obećanja o javnoj kuhinji, konačnom završetku izgradnje doma kulture, fabrici specijaliziranog namještaja, nastavku projekta regulacije toka Kladušnice, ali ih ne vidimo. Sve su to vaša obećanja, za neka od njih su i sredstva u budžetu planirana. Ali, od njih nema ništa, kao ni od hiljadu prijašnjih, navodi se u otvorenom pismu inicijative Kladuša je naša.

Fikretu Abdiću članovi ove grupe spočitavaju nepotizam u zapošljavanju stranačkih i familijarnih favorita, despotizam i odsustvo dijaloga sa građanima, da je upravljao sa šest ranijih načelnika Velike Kladuše, a da i sad, dok je i sam načelnik Općine, nema nikakav plan kojim bi ovu lokalnu zajednicu izvukao iz krize.

Ova grupa građana prihvata činjenicu da dio građana njihove općine i dalje poslušno slijedi i vjeruje Fikretu Abdiću, ali sami ne žele da budu slijepi kod vlastitih očiju. – piše Oslobodjenje.

Related posts