Biciklijadom ”Stazama rijeke Une” završeno obilježavanje Dana rijeke Une

Povodom obilježavanja Dana rijeke Une, Nacionalni park Una i BBK Daj krug iz Bihaća, sa Japodskim otocima su po četvrti put organizirali biciklijadu ”Stazama rijeke Une”.

Obilježavanje Dana rijeke Une pod motom “Una – rijeka cijelog svijeta” upriličeno je na više lokacija u vidu više različitih događaja na području grada Bihaća i Nacionalnog parka “Una”. Aktivnosti s ciljem zaštite, upoznavanja i promocije ljepota rijeke Une, zabava i rekreacija bili su proteklih nekoliko dana u znaku ovoga krajiškog bisera.

Zaljubljenici u jurnjavu na dva kotača, smaragdnu ljepoticu i prijateljstvo, s ciljem obogaćivanja sportsko – turističke ponude ovog kraja, jurili su Ljutočkom dolinom prema Štrbačkom buku, a svoje putovanje stazama rijeke Une završili su na bajkovitim Japodskim otocima u Račiću.

Kada ste ljubitelj prirode i rijeke Une, a biciklizam vam je omiljeni ili jedan od najdražih oblika rekreacije, onda ne možete a da ne uživate u jedinstvenom doživljaju kojeg pruža biciklijada ”Stazama rijeke Une”, jer ona spaja ova dva elementa u jednu cjelinu i promovira ono najbolje iz prirode i sporta, kazao je Adnan Mekić, sekretar BBK ”Daj krug” iz Bihaća.

BBK „Daj krug“ je još jednom pokazao da je renomirani sportski koletiv čije biciklijade nadmašuju većinu ovdašnjih sportskih manifestacija. Bez puno novca i sa puno ljubavi BBK „Daj krug“ svakodnevno radi na unapređivanju sportske i turističke ponude grada Bihaća.

Biciklizam je već odavno u vrhu liste najatraktivnijih i najzahtjevnijih sportskih disciplina. Za razliku od evropske elite koja s gomilom novca i komercijalnim interesima pomjera granice izdržljivosti i mogućnosti, unutar granica naše zemlje još uvijek je sve na rekreativnoj komponenti i prilici za turističku promociju.

Poruka je uvijek jedna, ali uvijek jasna – mi volimo Unu!.

Related posts