5 ideja za modernu jesensku dekoraciju

Je li tako da svake jeseni izvlačite ukrase od bundeve i suhog cvijeća? Probajte to malo drugačije ove godine! Jesenskim dekoracijama dominiraju prirodni materijali, zagasiti tonovi boja i skandinavski vintage stil. Imamo za vas savjete kako ih ovaj put maštovito i inovativno unijeti u interijer.
Jesen je vrijeme novih početaka i proslave novog godišnjeg doba. To je također prilika da vaš dom postane ugodnijim i udobnijim mjestom za opuštanje. Originalni jesenski ukrasi mogu imati mnoštvo oblika, pa je ponekad teško pronaći one prave. Inspirirajte se idejama koje će vam pomoći stvoriti toplu jesensku atmosferu u svakoj prostoriji.

1. Napravite trendi jesenski vijenac

Proslavite obilje sezone berbe sa stilskim vijencem koji simbolizira jesen. Posegnite za sezonskim plodovima kao što su male bundeve, kukuruz, oskoruša ili drugo bobičasto voće. Pri odabiru boja pokušajte sve uskladiti u prigušenim nijansama. Za podlogu vijenca koristite umjetno cvijeće i lišće koje neće otpadati. 

2. U glavnoj ulozi udobnost 

Prirodne boje i nježni materijali će prostoriji dati toplu i ugodnu atmosferu. A upravo je tekstil taj, koji je u jesen na prvom mjestu u sobi. Lagane prekrivače zamijenite dekama koje će vas grijati i bit će vam zadovoljstvo ušuškati se u njih. Ne bi smjeli nedostajati ni mekani jastuci koji će jesensko izležavanje na kauču dovesti do savršenstva. Zagrijat će vas pogotovo oni s plišanim i pletenim navlakama. A pri odabiru boja se inspirirajte prirodnom paletom i posegnite za zagasitijim jesenskim nijansama. Ne zaboravite ni na komadne tepihe koji će prostor učiniti ugodnijim i zagrijati vam noge. 

3. Napravite jesensku mrtvu prirodu 

Svečano postavljen stol zavodi svojom otmjenošću i elegancijom. Priuštite si tu ljepotu i radnim danom, te učinite svakodnevnu večeru malim slavljem. Sve što vam je potrebno je vaza i nekoliko cvjetova. U jesen posegnite za suhim suncokretom, šipkom ili bobicama oskoruše. Takav buket vam neće tek tako izblijedjeti i unijet će malo jesenske čarolije u blagovaonicu.

4. Ukrasite svoj kutak za čitanje 

Stvorite svoj vlastiti hyggekrog, odnosno mjesto koje će biti vaše i samo vaše. To može biti udoban naslonjač „s ušima“, ali i samo kut kauča. Bitno je da se ovdje možete ugodno opustiti uz šalicu tople čokolade, zadubiti se u novu knjigu i zaboraviti na jesensku tmurnost. Nedostajati nikako ne smiju deke u koje se možete ušuškati, te nekoliko udobnih jastučića. 

5. Odjenite spavaću sobu u jesenski kaput 

Ako vam je jesen najdraže godišnje doba, možete si stvoriti ugodnu jesensku atmosferu u svom domu tijekom cijele godine. Na primjer, iznad kreveta objesite veliku sliku s motivima jesenjeg krajolika, suhog cvijeća ili golih stabala. Odlična opcija su i tapete velikog formata, koje mogu transformirati dnevnu sobu do neprepoznatljivosti. Njihovo nanošenje je jednostavno i čim poželite promjenu, lako ih opet skinete.

Related posts