Održan završni skup SDA u Velikoj Kladuši

Večeras je na Starom gradu održan predizborni skup Stranke demokratske akcije , a u organizaciji OO SDA Velika Kladuša. Predstavljeni su kandidati ove stranke za Kantonalnu skupštinu, Federalni i Državni parlament te ciljevi i mjere politike SDA.
Nakon intoniranja himne i učenja Fatihe prisutne je pozdravio predsjednik OO SDA Velika Kladuša Asmir Ćufurović. Zahvalio se na podršci i rekao da će Kladuščani značajno uticati na rezultat predstojećih izbora i pobjedu SDA kao i kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakira Izebegovića. Dotakao se i aktuelne kantonalne vlasti za koju je rekao da je značajno unazadila procese na USK i da se to posebno ogleda kroz neravnomjernu raspodjelu budžeta općinama USK i nebrigu o građanima. Govoreći o infrastrukturnim projektima rekao je da je u vrhu prioriteta SDA u Krajini izgradnja brze ceste Velika Kladuša-Cazin-Bihać. Stranka demokratske akcije je najozbiljnija i najdržavotvornija politička partija u BiH, SDA znači Bosna i Hercegovina, zaključio je Ćufurović.Nakon intoniranja himne i učenja Fatihe prisutne je pozdravio predsjednik OO SDA Velika Kladuša Asmir Ćufurović. Zahvalio se na podršci i rekao da će Kladuščani značajno uticati na rezultat predstojećih izbora i pobjedu SDA kao i kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakira Izebegovića. Dotakao se i aktuelne kantonalne vlasti za koju je rekao da je značajno unazadila procese na USK i da se to posebno ogleda kroz neravnomjernu raspodjelu budžeta općinama USK i nebrigu o građanima. Govoreći o infrastrukturnim projektima rekao je da je u vrhu prioriteta SDA u Krajini izgradnja brze ceste Velika Kladuša-Cazin-Bihać. Stranka demokratske akcije je najozbiljnija i najdržavotvornija politička partija u BiH, SDA znači Bosna i Hercegovina, zaključio je Ćufurović.

Na skupu su se obratili još i Šemsudin Dedić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Jasmin Musić, nosilac liste SDA za Kantonalnu skupštinu, Nijaz Hušić, nosilac liste za Parlament Federacije, Bisenija Mušedinović, kandidat na listi za Parlament Federacije i Ale Hušidić, kandidat na listi za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Između obraćanja predstavljeni su i kandidati SDA za sve nivoe vlasti sa područja USK.

Ovacije i euforiju je posebno izazvalo obraćanje Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. “SDA je ozbiljna politička stranka nastala u najtežem periodu bosanskohercegovačke historije”, rekao je Džaferović. Istakao je da je ova stranka imala ključnu ulogu u procesu sticanja nezavisnosti i stvaranju države. Dodao je da nakon Daytona SDA uspješno vodi procese i bori se sa retrogradnim politikama, u BiH i izvan nje. Za Milorada Dodika je rekao da iz Predsjedništva odlazi poražen, sa sankcijama SAD-a i Velike Britanije. “Ima grešaka u SDA, odstranjujte ljude koji namjerno prave greške, ali ne odstranjujte SDA”, rekao je Džaferović. Na kraju je pozvao birače da svoj glas daju SDA i kandidatu za člana Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, za kojeg je rekao da je odlučan i istrajan lider za bolju BiH.

Izvor: Trend radio


Related posts