Ključ: Centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije

Večeras je u Ključu održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije na kojem su predstavljeni kandidati SDA sa područja Unsko-sanskog kantona za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na skupu se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je u uvodu obraćanja podsjetio da je u proteklom periodu obišao cijelu BiH, te da sve ukazuje na veliku pobjedu SDA.

Poručio je Izetbegović da je vrijeme da se narod masovno vrati svojoj Stranci demokratske akcije, naglasivši da su pred nama najvažniji izbori od okončanja agresije na BiH.

Ili ćemo ući u najtežu krizu, zahvaljujući ovim neodgovornim politikama, ili ćemo napraviti preokret. Svi su se uvjeti stvorili za ovo drugo. Pozivam sve da napravimo taj preokret, da povučemo zemlju u pravom smjeru i da ohrabrimo omladinu da ostanu u ovoj zemlji.

Na skupu su se obratili predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK Jasmin Musić i nosilac liste za Skupštinu USK-a,nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Šemsudin Dedić, nosilac liste SDA za Parlament FBiH Nijaz Hušić i predsjedavajuća OV Općine Ključ prof.Emina Velić.

Izvor: Krajina.ba

Related posts