34 godine zatvora za trostruko ubistvo u Sanskom Mostu

Kantonalni sud u Bihaću izrekao je jučer prvostepenu presudu kojom je Muhameda Kadirića iz Sanskog Mosta proglasio krivim za trostruko ubistvo počinjeno u februaru prošle godine u sanskom mjestu Vrhpolje, kada je hicima iz automatske puške usmrtio svoje komšije Safeta Kadirića iz Vrhpolja, te Elkaza Razića i Emira Bajrića iz susjednog Kamička. Kadiriću je, kako je kazao portparol bihaćkog Suda Džemal Jodanović, izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 34 godine zbog trostrukog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Ubistvo, koje je šokiralo stanovnike Vrhpolja i Kamička, susjednih naselja u općini Sanski Most, dogodilo se 24. februara prošle godine u popodnevnim satima u ljetnoj kuhinji u blizini Muhamedove kuće, a svemu je kumovala rakija. Kako smo neposredno nakon ubistva saznali od mještana, ubica i ubijeni su se družili i radili zajedno, jer su se svi bavili poljoprivredom. Tako je bilo i na dan ubistva, kada su nakon posla sjedili i pili, da bi u jednom trenutku među njima izbila svađa. Muhamed je potom dograbio automatsku pušku i rafalno zapucao na komšije.

Žrtve pomahnitalog Kadirića pokušale su pobjeći, ali im to, nažalost, nije uspjelo. Svjedoci su ispričali kako je prizor na mjestu zločina bio strašan. Jedno tijelo nađeno je u ljetnoj kuhinji, drugo na vratima, a treće iza ljetne kuhinje. Kao najtragičnije u ovom slučaju mještani su tada isticali činjenicu da su ubica i ubijeni bili i porodično povezani. Muhamed je, naime, daidža supruge najmlađe žrtve ovog krvavog pira Emira Bajrića.

Ubica se nakon zločina sam predao policiji iz Sanskog Mosta, nakon što je rekao komšijama šta je uradio. Odlukom suda oduzeta je i automatska puška kojom je ubistvo počinjeno, a koja će po pravomoćnosti presude biti uništena, dok se porodice oštećenih sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuju na parnični postupak.

Izvor: Trostrukom ubici izrečena jedinstvena kazna zatvora od 34 godine

Related posts