16 februar Dom armije u 18h okrugli stol o BH jezicima

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je pokrenula inicijativu za izmjenu svih zakona u državi koji se bave osnovnim i srednjim obrazovanjem. Cilj je uspostavljanje jedinstvenog nastavnog predmeta u okviru kojeg bi sva djeca zajednički učila i bosanski i hrvatski i srpski jezik i književnost.
Inicijativa je prezentovana javnosti i započet je ciklus održavanja okruglih stolova na ovu temu u gradovima/općinama širom Bosne i Hercegovine, kako bi se kroz kvalitetnu diskusiju prikupile sugestije, korekcije i prijedlozi.
Održavanje okruglog stola na temu „Dopune 24 zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju – Učenje bosanskog, srpskog i hrvatskog jezika i književnosti u svim školama u BiH“ u Unsko-sanskom kantonu planirano je 16.02.2018. godine u sali Kulturnog centra u Bihaću (Dom Armije) s početkom u 18:00 sati.
Cilj nam je u provođenje ove inicijative uključiti što više stručnjaka iz ove oblasti, lingvista, književnika, profesora, nastavnika, roditelja i učenika, kao i sve zainteresirane građane, koji bi učešćem u diskusiji o ovom pitanju mogli doprinijeti iznalaženju što kvalitetnijeg zakonskog rješenja.

Related posts