Zbog sudija iz Krajine fudbaleri Igmana u suzama

Igman i Sloga remizirali su danas u utakmici 14 kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine rezultatom 1:1. Kraj utakmice domaći igrači Igmana su dočekali u suzama. Primili su pogodak u sudijskoj nadoknadi, ali ih je više od remija zabolio način, na koji je sudijska trojka vodila ovaj susret.

Trojac delegiran za ovu utakmicu, glavni sudija Kazlagić sa pomoćnicima Hušidićem i Zjakićem, jednostavno od prvog zvižduka u najmanju ruku nisu bili naklonjeni domaćoj ekipi.

Konstantni prekidi igre, nisu dozvolili da se igra razvije, pa je bilo jasno da će se domaći morati boriti i protiv svojih protivnika, ali i sudijskog trojca. Gosti su iz prve prilike na utakmici postigli pogodak, a cijela situacija se desilo duboko u sudijskoj nadoknadi, izvan vremena predviđenog za nadoknadu.

Činilo se i da se radilo o nedozvoljenoj poziciji u kojoj se nalazio strijelac pogotka Kostić, ali signalizacije pomoćnika nije bilo.

Momci iz Igmana nisu zaslužili ovakav odnos sudija jer su sve svoje protivnike korektno dočekali i ispratili jednako kao i službena lica, pa je pitanje kome i zbog koga ovi momci rade na treninzima, i zašto da utakmice napuštaju sa suzama u očima zbog bahatosti pojedinaca. – piše sport1.ba

Related posts