Zbog čega je 17-godišnja djevojka u Zenici skočila u smrt?

Zenica je u šoku nakon što je 17-godišnja Z. B., učenica Medicinske škole, prije tri dana oko 20 sati skočila u smrt kroz prozor stana sa 15. sprata zgrade u zeničkom naselju Odmut.

Iako je na lice mjesta brzo stigla ekipa Hitne pomoći, ljekari su, nažalost, mogli samo konstatovati smrt.

Ova tragedija šokirala je komšije, radnice marketa ispred kojeg je tijelo djevojčice palo, te očajnog oca koji se nije razdvajao od kćerke.

– Ne dam svoje dijete. Pustite me… – jecajući govorio je otac.

Policajci su nakon više pokušaja uspjeli očajnog oca odvojiti od tijela kćerke, nakon čega je, zbog pretrpljenog stresa, prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje mu je ukazana lekarska pomoć.

Uviđaj, koji su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, trajao je nekoliko sati. Policajci su tokom uviđaja razgovarali i s radnicama trgovine ispred koje je pronađeno tijelo 17-godišnjakinje. Brojne komšije bile su u nevjerici, a prema njihovim riječima, devojčica je u stanu živela sa starijom sestrom i, navodno, rodom su iz Heca kod Zenice, piše Dnevni avaz.

Komšinica Fatima Delić, koja živi u stanu ispod, još je pod stresom. Djevojčica je, kako tvrdi, tokom pada udarila u njen prozor.

– Sjedila sam u kući, gledala televizor. Najednom sam čula jak udar u prozor. Pomislila sam da će se sasuti staklo. U prvi mah sam mislila da je vrana, ali kada sam izašla na balkon, ostala sam u šoku. Tijelo djevojčice još je padalo, a potom udarilo u pločnik – kazala je vidno potresena Delić.

Ona tvrdi da je kobne večeri čula neku galamu i “trku” iz stana, ali kaže da ipak ništa nije slutilo na tragediju. Kritičnog dana vidjela je nesretnu devojku.

– Nosila je hljeb pod rukom. Inače je bila povučena. Ništa čudno nisam primijetila na njoj. Živjela je tu u stanu sa sestrom, dok je njihov otac povremeno dolazio. Otac je živio s drugom ženom u drugom stanu – govori Delić.

Čula je, kaže, da je otac imao psihičkih problema, te da je bio strog prema djevojčicama. Navodno je, prema njenim riječima, jednom pretukao i ženu s kojom živi.

– Roditelji su im bili razvedeni. Majka im je umrla, nakon čega je on našao drugu ženu. Komšije su pričale da je za Novu godinu tukao svoju ženu. Navodno su ga tada komšije razdvajale. Povremeno je dolazio djevojčicama, ali šta se tu, zaista, dešavalo, samo Bog zna – tvrdi Delić.

I dok traje istraga o ovom nemilom događaju, stanari trećeg solitera zeničkog naselja Odmut nemo posmatraju mjesto gde se vide tragovi pada djevojčice.

Za sada nije poznato kada će biti obavljena sahrana.

Mirna i povučena

Njeni prijatelji iz škole, takođe, oplakuju smrt drugarice.

Školske prijateljice stradale djevojčice, kažu da je bila mirna i povučena. I one tvrde da im je otac bio strog.

– Uvijek je nekako bila povučena, nije previše govorila o svom privatnom životu. Otkako je izgubila majku, pogotovo se zatvorila. Ona joj je bila sve. Rijetko je spominjala oca, ali znali smo da je itekako strog – kazala je E. K., školska drugarica stradale djevojčice.

Related posts