Wenger danas posljednji put na Emiratesu

Ove nedelje sa početkom u 17:30 sati u svojoj posljednjoj utakmici na Emiratesu kao trener Arsenala sjedit će legendarni Arsene Wenger. Podsjećamo da je legendarni Francuz najavio svoje povlačenje sa klupe Topnika na kraju ove sezone nakon 22 godine provedene u klubu.

Arsenal će danas dočekati Burnley pred ispunjenim Emiratesom. Da se radi o recimo 15. kolu i da je obična utakmica sigurno je da bi stadion bio poluprazan. Možda je rezultatski nebitna, ali danas je sve samo ne bilo kakva utakmica za navijače Tobdžija.

Tome svjedoči i činejnica da su karte planule u rekordnom roku, a njihova cijena dosegla je vrijednost od 1800 funti.

Ipak, to je osjetno manja cijena u odnosu na onaj iznos novca koji su navijači Manchester Uniteda morali izdvojiti za oproštajnu utakmicu Sir Alex Fergunsona, kada se cijena karata na crnom tržištu kretala i do 3.000 funti.

Wenger je na klupu Arsenala sjeo 22. septembra 1996. godine, tačnije pune 22 godine Francuz je menadžer Tobdžija, što predstavlja svojevrsni rekord Premier lige. Za to vrijeme tri puta se okitio titulom prvaka, sedam puta titulom FA Cupa i sedam puta je osvojio naslov superkupa (Community Shielda).

Zvanični site Arsenala je na svojoj stranici kao i na svim društvenim mrežama objavio niz fotografija kojima se prisjećaju svog legendarnog menadžera. Wenger je u subotu naveče posjetio prazni Emirates, kako bi u potpunoj tišini osjetio duh svog doma posljednje 22 godine.

sportsport.ba

Related posts