Vrijedna donacija Kantonalnoj bolnici Bihać iz SAD-a u vrijednosti od 110.000 KM

Humanitarna organizacija LDS iz Sjedinjenih Američkih Država donirala je Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću i školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) oftalmološku i neophodnu opremu, vrijednu oko 110.000 KM.

 

Premijer Kantona, Mustafa Ružnić, i direktor KB Bihać, Hajrudin Havić, te ministri obrazovanja i zdravstva, Damir Omerdić i Nermina Ćemalović, zahvalili su donatorima na ovoj vrijednoj donaciji koju su  predali Kantonalnoj bolnici.

 “Ovo je značajna donacija, a krajnji je cilj na vrijeme uočiti probleme s vidom kod školske djece. Drago mi je vidjeti da postoji kvalitetna koordinacija među kantonalnim insititucijama u realizaciji projekata od značaja. I ovdje je riječ o projektu koji je realiziralo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, uz podršku Ministarstva zdravstva i Kantonalne bolnice u Bihaću, a koja će sa doniranom opremom opremiti još nekoliko ambulanti i omogućiti kvalitetnu kontrolu, omogućiti pravovremenu dijagnozu i liječenje djece koja trebaju liječenje vida”, istakao je premijer USK-a.

Related posts