Velika Kladuša: Psi lutalice podno Jablana upale u tor i počinili pokolj (VIDEO)

Nakon što smo prije tri dana zabilježili masakr nad psima lutalicama na lokalitetu Dolovi a koji je bezobzirno i brutalno počenjen vatrenim oružjem, danas, u subotu, 07. novembra, bilježimo pokolj ovaca kojeg su počinili psi lutalice, svega nekoliko kilometara dalje od Dolova, također u Mjesnoj zajednici Mala Kladuš, objavio je reprezent.

Dakle, sinoć oko ponoći na lokalitetu Gornja Slapnica ispod Jablana, u toru u kojem je smješteno stado od 270 ovaca vlasništvo Izeta Mujagića i njegovih prijatelja, desetak-petnaest pasa lutalica je „provalilo“ u isti i počinilo pokolj koji je mogao biti poguban za vlasnika i stado da komšije na vrijeme nisu primjetile da se nešto čudno dešava.

Ovo nije prvi puta da je napadnuto ovo stado a mještani kažu kako više normalno ne mogu prolaziti kroz svoje selo. Da stvar bude gora i alarmantnija, Izet Mujagić nam je naknadno kazao kako je prije nekoliko dana u susjednom selu jednom farmeru zaklano i uništeno 19 ovaca od strane pasa lutalica.

Psi lutalice su definitivno velika opasnost po sigurnost građana, naročito učenika i djece, ali na tom problemu se ništa ili vrlo malo radi. Općinski vijećnici su se umirili, posebno oni iz opozicije, kao da se ništa ne dešava, a građani da bi reagirali i tražili tematsku sjednicu Općinskog vijeća trebaju sakupiti 1.300 potpisa građana. Stoga, evo javno, iako je to možda i neprofesionalno, pozivamo vijećnike iz bilo koje političke opcije da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti iniciraju tematsku sjednicu o ovoj problematici.

Posebno se to očekuje od vijećnice Jasne Mujkić, čije su dijete psi lutalice unakazili i gotovo masakrirali. Jasnu smo kao medij pratili tokom njene borbe za sigurnost djece i građana u ovom gradu, međutim, ona se potpuno umirila kako je ušla u politiku. Istinski borac za prava i sigurnost djece i građana u ovakvom stanju kakvo imamo u Velikoj Kladuši na svakoj sjednici bi morao postavljati pitanja i pisati saopćenja o ovoj problematici koja je u Velikoj Kladuši prešla svaku mjeru.

Pisali smo kako je svoje probleme riješila Bosanska Krupa, Bihać, Ključ a ovdje u Velikoj Kladuši se o toj problematici čak ne želi niti razgovarati a kamo li nešto konkretno činiti. Dok se čekao i dočekao azil, problem je eskalirao pa sadašnje potrebe nebi riješilo niti deset ovakvih azila. Ono što smo vidjeli za sat vremena boraveći u Gornjoj Slapnici podno Jablana, ovdje bi već trebao jedan azil ali malo većeg kapaciteta.

I na kraju, još jedanputa podsjećam općinske vijećnike da građani od njih očekuju neke vrlo hitne i konkretne mjere na rješavanju ove problematike jer to drugi niko ne može, neće niti treba rješavati.

reprezent.ba

Related posts