Ucjenjivali fratra: Fatalna Saška i njen momak ponovo u zatvoru

Sašku je na osnovu potrage uhapsila Sudska policija Republike Srpske, a nalog je izdao Okružni sud u Doboju, a nakon žalbe tužilaštva na odluku da se par pusti na slobodu. Donesena je nova odluka da se par vrati u pritvor do okončanja sudskog postupka. Vasiljević se sam javio u KPZ Doboj, dok se Saška dala u bjekstvo, pa je izdat nalog za njeno hapšenje.

Ona je 16. novembra, puštena da se brani sa slobode, kao i njeni saučesnici Aleksandar Vasiljević i Milo Joksimović, takođe, optuženi za učešće u ucjeni fratra koja je iznosila 250.000 KM. Svima su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, ali se tužilaštvo žalilo drugostepenom sudu, pa je ta odluka preinačena. Saški Kovačević i Vasiljeviću je pritvor ponovo određen, a Joksimović se brani sa slobode.

Paru se na teret stavlja krivično delo ucjene, odnosno, da su porno-snimcima od fratra iznudili 250.000 KM. Prijetili su da će objaviti snimke njegovog seksa sa Danirom S.

Saška se tereti i za dva krivična djela neovlaštenog fotografisanja, odnosno, snimanja fratra u seksu sa ženom. Optuženi Joksimović se pored saizvršilaštva, tereti još i za krađu dva ručna sata, flaše “jegera” i 50 KM iz fratrove župne kuće. Pored ucjene, Vasiljević je optužen i za lažno predstavljanje. On se u pojedinim kontaktima sa I. K. predstavljao kao inspektor SIPA.

Ova afera, koja je potresla Katoličku crkvu u BiH, otkrivena je sredinom avgusta u okviru akcije “Steroid” kada su ucjeljivači i uhapšeni.

Related posts