U Travniku dočekani sudionici moto maratona Bihać – Srebrenica

Sudionici moto maratona Bihać – Srebrenica, organiziranog u povodu obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici pod sloganom “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, zaustavili su se danas u Travniku.

– Oko 150 motociklista, koji su iz Bihaća krenuli prema Srebrenici, boravilo je Travniku, gdje su na šehidskom mezarju odali počast poginulima, te su, nakon ručka, nastavili put prema Sarajevu – kazao je Feni dopredsjednik Moto kluba “Old Town” iz Travnika Nedeljko Grahović.

Kako je kazao, motociklisti, među kojima su i oni iz Travnika, u Sarajevu će se pridružiti skupini od nekoliko stotina motociklista iz više zemalja, koji će se sutra zaputiti prema Srebrenici.

– Poruka ovog maratona je da se nikada i nikome ne ponovi tragedija i da više ne padne nijedna žrtva. Motociklisti na ovaj način žele, također, pokazati da šire prijateljstvo i bratstvo i da možemo živjeti zajedno, bez obzira na naciju ili vjeru – istaknuo je Grahović.

Doček sudionicima moto maratona organizirali su Moto klub “Old Town” iz Travnika, MDD “Merhamet”, te Centar za kulturu općine Travnik, uz pomoć poduzetnika i Općine Travnik.

Related posts