Tužilaštvo USK prezentiralo dokaze o ubistvu advokatice Jasmine Korčić

Tužilaštvo iznijelo dokaze, na redu odbrana s brojnim svjedocima i zahtjevima za nova vještačenja.

Na Kantonalnom sudu u Bihaću, danas je nastavljeno suđenje Muhamedu Budimliću (65), koji je optužen da je 13. februara 2015. godine podmetnuo eksplozivnu napravu na ulazna vrata poslovnog objekta advokatice Jasmine Korčić.

Od posljedica ranjavanja, advokatica Korčić na mjestu je podlegla od zadobivenih rana.

Tužilaštvo je prezentiralo ostale materijalne dokaze, među kojima su, pored brojnih pisanih akata Tužilaštva, Suda i policije, i vještačeni tragovi, koje je tužiteljica Azra Ibrahimpašić donijela u sudnicu u dvije male i jednoj velikoj papirnoj kutiji.

U kutijama su, između ostalog, bili ostaci materijala uništeni eksplozijom, a koji su vještačeni u Sarajevu poput izolir-traka, opušaka cigareta, komadića PVC flaše, gumenih prostirača, te dijelovi odjeće nesretne advokatice.

Ove će dokaze iz kutija odbrana detaljno pregledati, jer tvrdi da nisu na pravilan način uzeti s mjesta ubistva, obezbijeđeni i transportirani do vještaka.

Hamdija Veladžić, advokat optuženog Budimlića, skoro za sve dokaze, kazao je da su apsolutno nepouzdani, te zatražio nova vještačenja, posebno istakavši kako uopće nije urađeno papilarno vještačenje njegovog branjenika, što je, po njemu, ključna stvar. Suđenje se nastavlja 11. maja kada će odbrana početi iznositi svoje dokaze kroz brojna svjedočenja.

/avaz.ba

Related posts