Smanjen broj nezaposlenih u Velikoj Kladuši

Na evidenciji nezaposlenih Biroa rada Velika Kladuša zaključno sa 31. majem nalazi se 7851 lice, i gledano na isti period prošle godine došlo je do smanjenja broja nezaposlenih za oko 550 lica. Potvrdila je ovo za naš Radio Amra Čaušević, šefica velikokladuškog Biroa rada .

Za novoprijavljena nezaposlena lica u srijedu, 07. juna u prostorijama Biroa rada Velika Kladuša održan je informativno-motivacioni seminar, koji je organizirao Centar za informiranje, savjetovanje i obuku koji djeluje u sklopu JU Služe za zapošljavanje USK-a.

Seminar je imao za cilj upoznati novoprijavljena lica sa njihovim pravima i obavezama, pružiti ima informacije o slobodnim radnim mjestima i kako se prijaviti na ta radna mjesta, te kako da napišu biografiju i prijavu na posao.

Tokom seminara učesnici su imali priliku zajedno sa predavačima izvesti i simulaciju intervjua sa poslodavcem kako bi se što bolje pripremili za savladavanje ovog odlučujućeg koraka za dobijanje posla. Asmir Ramić, uposlenik JU Služe za zapošljavanje USK-a.

Ovakvi seminari održavaju se unazad sedam godina na području cijelog Kantona, i prema riječima Ramića održavaće se i u narednom periodu.

Related posts