SDA: Nacionalni savjet neka zasjeda kada Dodik kaže da će pocijepati BiH

“Gospodin Radončić je ponovo odlučio da sebično postupi. Napravio je jednu malu izdaju vlastitog naroda, jer onako kako je znao izgraditi sebi nebodere, a nije znao izgraditi ni metar autoputa za svoj narod, tako će sada znati zadržati hiljadu pozicija za sebe i za svoju stranku, a napravit će nam destrukciju u federalnoj vladi. Predat će faktički četiri ministra SBB-ea na milost i nemilost gospodina Čovića. Umjesto da uradi ono što je bošnjački interes, ljude koji zastupaju Bošnjake u toj vladi on će ih na ovakav način predati gospodinu Čavari”, rekao je danas uoči početka redovne, osme sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Zapitan o reakcijama u Srbiji povodom njegovog nedavnog intervjua, i o tome da li je on, kao član Predsjedništva BiH, koje odlazi uskoro u posjetu Srbiji, upoznat s mjerama koje će poduzeti Srbija nakon sjednice Nacionalnog savjeta, Izetbegović je odgovorio:

“Ja mislim da su se te smjere svele na ovu galamu koju su digli žuti portali, i da je time stvar završena. Jer to šta ja osjećam, i šta bih ja volio da bude s Kosovom, šta to tangira Srbiju! Ona bi trebalo da se zabrine, i da Nacionalni savjet zasjeda kada Dodik kaže da će pocijepati BiH i time može ući uvući i Srbiju i čitav region u probleme, kada se nagrađuju ratni zločinci, ili kada srbijanski predsjednik gospodin Nikolić prima u audijenciju ratne zločince, ili kada gospodin Nikolić izjavi da Bosna na njegove oči nestaje i slično…To su stvari koje mogu ugroziti cijeli Balkan, pa i nacionalanu sigurnost u Srbiji, a na emocije, i procjene bilo kojeg političara, uključujući i mene”, smatra Izetbegović.

Predsjednik GO dr. Halid Genjac je rekao da će danas biti riječi o aktuelnim pitanjima koja su ovih dana prisutna, u užarenoj formi,a razmatrat će se i neka unutarstranačka pitanja, kao što su žalbe, povodom uvođenja povjereništava u OO Kalesija, Gračanica i Tuzla.

Related posts