Refik Hodžić: Najiskrenije žalim sve one koji nakon svega gaje poštovanje prema Mladiću

Novinar i aktivista Refik Hodžić očitovao se na svom Facebook profilu nakon vike osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića tokom izricanja presude u Haškom tribunalu, kazavši da žali sve one koji tu kukavicu smatraju vrijednom poštovanja.

“Ako je ostao iko ko nakon ovog valjanja u govnima i pokušaja da majmunisanjem izbjegne izricanje presude još uvijek gaji i mrvu poštovanja spram ove notorne kukavice i smatra ga vrijednim poštovanja, ja ga iskreno, najiskrenije žalim. Jeb***, pa zar stvarno ova spodoba može ikome biti ‘legenda’ i ‘heroj'”, napisao je Hodžić.

Hodžić, nekadašnji glasnogovornik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u Hagu, napisao je da je smrt obilježila “životno djelo” Ratka Mladića i njegovih saradnika u zločinu, ali da mi trebamo birati život.

“Posljednja ikad o temi vreće izmeta kojoj je upravo izrečena presuda: on i njemu slični sluge su smrti, smrt je obilježila njihovo “životno djelo” i sve što je ostalo iza njih zaudara na smrt. Prije ili kasnije i poštovaocima njegovog lika i djela postat će jasno da time slave smrt, truju se njenim zadahom. Polako. Hajmo mi, da parafraziram Marka Rentona iz Trainspottinga, birati život. Pa bilo to krljanje s nesposobnom vlašću i periodično pražnjenje septičkih jama ili slavljenje ljubavi i ljepote, nečiji osmijeh uhvaćen u prolazu ili dolazeća utakmica juniora Želje i Lokomotive, dobri ćevapi ili materina kvrguša, dječiji smijeh, kvalitetna ganđa, dobar film, šta god, samo nek je život. Eto njemu smrt, nama život. Pošteno”, napisao je Hodžić.

Related posts