Pucnjava u Cazinu, jedna osoba povrijeđena

Kako se navodi u redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, na benzinskoj pumpi “Durić” u Ćoralićima došlo je do pucnjave, u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

Policijskoj stanici Cazin obratio se Đ.S., rođen 1988. godine, koji je prijavio da se nalazi u Domu zdravlja Cazin te da mu je prethodno ispred benzinske pumpe lice V.R., rođen 1966. godine, nanio povrede u predjelu noge upotrebom vatrenog oružja – pištolja.

Povrijeđeno lice upućeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihać, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Uviđaj na licu mjesta događaja obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin, gdje nisu zatekli prijavljeno lice, a koji se nakon samog događaja uputio u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu policijski službenici, pronašli su i lišili slobode lice V.R.(1966), kod kojeg je pronađen i izuzet pištolj M-70 call. 7,65 mm.

Nad osumnjičenim V.R. istražitelji su zaveli kriminalističku obradu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328 KZ F BiH „teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine”, a u vezi krivičnog djela iz člana 323 KZ F BiH „Izazivanje opće opasnosti“.

Related posts