Pripreme za doček Nove godine: Glamurozno u Sarajevu, Banjoj Luci i Jahorini, najskromnije u Bihaću

Zanimljiv doček po prvi put posljednjih godina bit će organiziran i na olimpijskoj ljepotici Jahorini, u Mostaru velika proslava nakon decenije…

Bosanci i Hercegovci tradicionalno većinom Novu godinu dočekuju kod kuće sa najbližima, a oni malo hrabriji odlučuju se na “fešte na otvorenom” koje se već pripremaju u većim gradovima naše zemlje.

Do najluđe noći ostalo je nešto manje od dva mjeseca, pa nadležne gradske strukture uveliko rade na organizaciji novogodišnjih proslava većinom na gradskim trgovima.

Doček na otvorenom planiran je i u glavnom gradu BiH, a slavit će se čak tri dana (30. i 31.12, te 1.1.).

Kako smo saznali od izvora bliskih menadžmentu Zdravka Čolića, ova velika muzička zvijezda definitivno bi trebala zabavljati Sarajlije za Novu godinu.

Prema našim informacijama, 30. decembra u Sarajevu nastupit će nekoliko mladih sarajevskih bendova, a dio programa pripremit će i Muzička akademija u Sarajevu, dok bi 1. januara Sarajlije i brojne turiste trebala zabavljati “Crvena jabuka.”

Gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je kako će Sarajevo biti lider u regionu u proslavi Nove godine.

– Još ne mogu otkriti ime zvijezde koja će zabavljati Sarajlije, ali sigurno je da će svi biti zadovoljni. Za centralni novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo zajedno su izdvojili 250.000 KM, a pomoć će dati i općine. Kao i prošle godine, ovo će biti jedan od najbolje organiziranih dočeka u regionu uz rekordan broj turista – kazao je za Coolstyle Abdulah Skaka.

Da bi se na najbolji način organizirala novogodišnja proslava, koja će trajati tri dana, organizatori će morati obezbijediti i sponzore, tako da će pored 250.000 KM koje su obezbijedili Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo, biti neophodno osigurati još najmanje 150.000 maraka.

Odličan novogodišnji program u trajanju od tri dana imat će i Banjalučani. Naime, popularna muzička imena nastupit će u gradu na Vrbasu 30. i 31. decembra, te 1. januara. Sergej Ćetković i Ivana Peters nastupit će 30. decembra, za Novu godinu Nikola Rokvić, Lukijan Ivanović i “Lexington bend”, a prvi dan u 2018. godini rezerviran je za Tonija Cetinskog i Dženana Lončarevića. Za ovaj trodnevni muzički događaj, kako saznajemo od izvora bliskih organizatorima, trebalo je obezbijediti budžet od skoro 300.000 KM, a dobar dio sredstava, prema našim informacijama, obezbijedile su kompanije m:tel i Banjalučka pivara, koje su finansirale kompletne troškove za prvi, odnosno drugi dan.

Zanimljiv doček po prvi put posljednjih godina bit će organiziran i na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Posjetioce će zabavljati Željko Joksimović. Naravno, Olimpijskom centru Jahorina, podršku u organizaciji koncerta ove zvijezde, pružile su nadležne institucije i sponzori, jer nije bilo lako obezbijediti minimalan budžet od oko 100.000 eura.

Mnogo skromnije će biti proslave u ostalim gradovima kao što su Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać, Goražde…

Related posts