Potpisan Sporazum o saradnji Grada Bihaća, Karlovačke županije i Vlade USK-a

Uvažavajući dosadašnju teritorijalnu povezanost, prijateljske i dobrosusjedske odnose, konstruktivnu međunarodnu suradnju na projektima prekogranične saradnju u Bihaću je danas potpisan Sporazum o saradnji između Grada Bihaća, Karlovačke županije i Vlade USK-a. Sporazum koji će unaprijediti međusobne odnose, danas su potpisali Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, Damir Jelić, župan Karlovačke županije i Dragan Polimanac, ministar poljoprivrede u Vladi USK-a.

Kako je istaknuto tokom današnjeg potpisivanja Sporazuma, dosadašnja privredna saradnja intenzivirana je i tokom ove godine u očekivanju novog javnog poziva prekogranične suradnje.

“Tu prije svega mislimo na projekt Coworking sa ciljem promoviranja poduzetništva i razvoja investicijskog okruženja i projekt Flyfishing sa ciljem razvoja turizma i očuvanja prirodnih kulturnih resursa. Ovi projekti su nastavak dobre i uspješne saradnje koju imamo s obje strane granice i velika zahvala županu Jeliću na podršci i spremnosti da budemo partneri “-istakao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Prema riječima Dragana Polimanca, sve strane koje su danas potpisale Sporazum izražavaju zajedničku želju i interes za nastavkom međusobne suradnje na svim područjima, a posebno u projektima u oblasti turizma koji je, dodaje i strateška grana razvoja Unsko-sanskog kantona.

“U duhu međusobne povezanosti, te dosadašnje i buduće suradnje, Karlovačka županija će građanima Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća 11. maja 2018. godine pokloniti koncert grupe „Zabranjeno pušenje“ i on je zapravo najbolja potvrda naših dobrosusjedskih odnosa koje imamo decenijama”- kazao je Damir Jelić, župan Karlovačke županije.

Jedan od najpoznatijih rock sastava današnjice, grupa „Zabranjeno pušenje“ tako će 11. maja 2018. godine od 20:00 sat održati koncert na gradskoj otoci u Bihaću, a današnjem potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i frontmen grupe Davor Sučić, najavivši dobru zabavu i provod na koncertu u Bihaću.

„Rado gostujemo u Bihaću i sretan sam što je i ovaj koncert neka vrsta zajedničke poruke stanovnika i iz Bihaća i iz Karlovca na zajedništvo, saradnju i međusobno povezivanje. Mi ćemo dati sve od sebe da se dobro zabavimo i da zabavimo sve posjetitelje iz USK-a“- dodao je Sučić.

Related posts