Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije tema sastanka sutra u Cazinu

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizator je sastanka kojim će Sutra, 4. decembra 2017. Godine, u Cazinu biti obilježen Međunarodni dan borbe protiv korupcije – deveti decembar.
Tematskom sastanku, koji za cilj ima podizanje svijesti i razmjenu informacija o aktivnostima u oblasti borbe protiv korupcije u Cazinu, Bihaću i Bosanskoj Krupi, te Unsko-sanskom kantonu (USK) općenito, prisustvovat će koordinator tima za borbu protiv korupcije u USK, Anel Ramić, gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, predsjednik Suda u Cazinu, Mirsad Hairlahović, komandir Policijske stanice Cazin, Said Ljubijankić, službenici i službenice za borbu protiv korupcije u Cazinu, Bihaću i Bosanskoj Krupi, te predstavnici i predstavnice medija i organizacija civilnog društva.
Oni će, ovom prilikom, moći pogledati dokumentarni film o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, čuti više o naporima u borbi protiv korupcije na lokalnom i kantonalnom nivou, te diskutovati o svim pitanjima koja mogu dovesti do povećanja efikasnosti, odgovornosti i transparentnosti organa uprave na svim nivoima vlasti.

Related posts