Obilježavanja Dana bitke na Bedru u MZ KAMENICA

Već tradicionalno Savjet Mjesne zajednice Kamenica, u saradnji sa džematskim odborom Džemata Kamenica-Muslići sinoć je na Šehidskom turbetu organizovao učenje Kur'ana povodom obilježavanja Dana bitke na Bedru, koja se smatra najznačajnijom pobjedom muslimana u kojoj je učestvovao i sam poslanik Muhammed, s.a.v.s. Pored učenja Kur'ana i izvođenja ilahija, postačima je obezbjeđen i sehur.

Cilj ovog okupljanja, kako je istakao predsjednik savjeta MZ Kamenica Ekrem Okić, jeste da mještani i postači u mjesecu Ramazanu učenjem Kur'ana i izvođenjem ilahija odaju počast svim poginulim pripadnicima 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), među kojima je i 16 poginulih pripadnika iz ove mjesne zajednice.

Imam ovog džemata Efendija Nihad Imširović, je pozvao sugrađane da moramo naći vremena za komšije i prijatelje i ne smijemo zaboraviti najbolje sinove Bosne, koji su dali svoje živote da bi mi mogli danas uživati u slobodi.

Nakon druženja prikazana je projekcija dokumentarnog filma o Kamenici, te je služen sehur za sve postače na Šehidskom turbetu.

Related posts