Neymara baš briga za PSG, otkrivena posebna klauzula u ugovoru

Sjajni fudbaler trenutno se u Brazilu oporavlja od povrede metatarzalne kosti koja ga je odvojila od terena do kraja sezone i dok traje oporavak Neymar se veoma dobro zabavlja.

Kako navodi El Pais, rukovodstvo kluba je od Brazilca nedavno zatražilo da se vrati u Francusku kako bi tu nastavio sa oporavkom, ali on je to odbio.

Nisu ga uspjeli nagovoriti da dođe u Pariz, propustio je i proslavu osvajanja titule prvaka, što su mu mnogi zamjerili, ali iz rukovodstva PSG-a očigledno nisu imali hrabrosti da mu izreknu neku kaznu.

Također, El Pais tvrdi kako bi Neymar u Parizu mogao provesti još samo jednu sezonu. Došli su do podatka da u njegovom ugovoru postoji klauzula po kojoj od 1. septembra 2018. godine može otići za manje novca nego što bi PSG mogao dobiti ako bi ga odlučio prodati ovog ljeta.

Međutim, ta cifra i dalje nije manja od 300 miliona eura. To bi moglo značiti da bi se mogle ostvariti priče o novom velikom transferu brazilskog velemajstora u ljeto 2019. godine.

Odavno se spominje mogućnost njegovog odlaska u redove madridskog Reala što sudeći prema ovoj klauzuli nije nemoguća opcija.

Neymar je u prvoj sezoni sa PSG-om postigao 28 pogodaka u 30 odigranih utakmica.

sportsport.ba

Related posts