Navijači Partizana odgovorili huliganima: Vi skandirajte Mladiću, a mi odosmo u Evropu...

Navijači Crvene zvezde i Partizana pali su na još jednom ispitu. U susretima 5. kola UEFA Evropske lige protiv BATE Borisova i Young Boysa iskoristili su priliku da još jednom iskažu fašizam i šovinizam porukama na stadionima.

Delije su prije početka meča u Bjelorusiji istakle transparent podrške osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću na kojem je pisalo “Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”, a potom su i uzvikivali ime ovog zločinca.

S druge strane navijači Partizana u 60. minuti utakmice protiv Švicaraca istakli su transparent “Nek je tvojoj majci hvala”, uz cvijet Natalijine ramonde, simbol Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, koji je zlotvor nosio tokom izricanja presude u Hagu. Inače to je slogan iz pjesme “Đenerale”, koju izvode Kosovski Božuri.

Dan nakon utakmice na srbijanskim forumima vodi se “rat” Delija i Grobara, sa samo jednim pitanjem – Ko je veći Srbin i ko je pružio veću podršku zločincu Mladiću!

No, da u Srbiji ima i normalnih navijača pokuzuju neki od komentara navijača Partizana, koji su poslali jasnu poruku huliganima!

– Samo vi skandirajte Mladiću, a mi odosmo u Evropu… – napisao je jedan navijač Partizan, dok je drugi dodao:

– Vidim neki se hvale kako su skandirali Mladiću i kako su veći Srbi od nas. Gospodo crveno-bijela žao mi je što ćete protiv Kelna igrati na praznoj Marakani ili možda nećete ni igrati. Da li je to vrijedno toga i da li ste nešto postigli? Odgovor i sami znate – NIŠTA.

Related posts