Nastradala Edina Bešlagić bila svjedok ratnih zločina u Doboju

Žena koja je stradala u požaru u porodičnoj kući u Doboju u ponedjeljak svjedok je ratnih zločina u tom gradu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Članovi porodice potvrdili su za novinsku agenciju Patria da je Edina Bešlagić (56) prije stravične smrti davala iskaz u vezi ratnih zločina. Svjedočila je o tome na koji način su ubijeni njen otac i majka početkom devedesetih godina. Pripadnici VRS-a su ubili njene roditelje, strinu i amidžu 15. septembra 1993. godine. U Okružnom tužilaštvu u Doboju su potvrdili za Federalnu TV da vode istragu o ovom slučaju.

Bešlagić je u kući živjela sama. Stradala je u požaru koji je u njenoj kući izbio u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Naređena je obdukcija tijela nesretne Bešlagić kao i istraga koja bi trebala utvrditi na koji način je došlo do požara. Iako komšije govore o snažnoj eksploziji koju su čili prije požara, načelnik Sektora kriminalističke policije u Doboju Žarko Panić potvrdio je da nije pronađena plinska boca, za koju se pretpostavljalo da je izazvala požar. On je također rekao i to da je dosadašnja istraga pokazala da do požara nije došlo uslijed aktiviranja bilo koje vrste eksplozivne naprave.

Related posts