Moćni BMW X5 Timeless Edition u Alcantara interijeru

BMW Italy će lansirati limitiranu verziju BMW X5 Timeless Edition terenca u saradnji s Alcantara talijanskim brendom koji je zadužen za kožni interijer automobila.Novi BMW X5 Timeless Edition predstavlja poklon automobilske kompanije potrošačima za dvadeset godina postojanja BMW X porodice čiji je pionir i ikona upravo model X5, koji broji četiri generacije. The Timeless Edition za seriju G05 će biti napravljen u samo 50 primjeraka, isključivo za talijansko tržište.

Model X5 Timeless Edition se temelji na xLine verziji, dok je izabrani model X5 Xdrive30d, opremljen s kompetentnim i robusnim šestocilindričnim dizel motorom jačine 195 kW (261 konjska snaga). Auto je prikazan u mineralno bijeloj boji, koja predstavlja moćni kontrast potpuno crnom interijeru. Kao dio standardne opreme X5 Timeless Edition dolazi s vrhunskim xOffroad paketom.

Konfiguracija je dodatno obogaćena, jer su ovaj put uzeli u obzir i offroad perspektivu (terenska vožnja). Estetski gledano, ovo specijalno izdanje posjeduje aluminijske bočne stepenice s gumenim umecima. XOffroad paket je kombiniran s dvoosovinskim zračnim samonivelirajućim ovjesom, M Sport stražnjim diferencijalom i integriranim aktivnim upravljačem.

Interijer BMW X5 Timeless Edition je potpuno osmislila i dizajnirala Alcantara, talijanska tvrtka za kožnu presvlaku koja je pogodna za teren, ali i za normalnu upotrebu na cesti. Alcantara je veoma otporan, lagan materijal koji se lako čisti i dopušta savršeno prianjanje. Prednja i stražnja sjedala su prekrivena crnom alcantara kožom, u običnim i perforiranim uzorcima.

Uz pomoć bijele pozadine za perforirani dio Alcantara presvlake, tamna kabina izgleda svjetlije. Kontrolna ploča i obložena vrata su ukrašeni poznatim BMW-ovim crnim drvetom, dok je dalja personalizacija osigurana aplikacijom za staklo CraftedClarity.

Bočni dio naslona za glavu je podvrgnut dodatnom prilagođavanju. Na njemu stoji natpis “Powered by Alcantara” koji je napravljen elektrozavarivanjem. Tu je i slavljenička naljepnica Timeless Edition 1/50 koja ovu limitiranu seriju BMW-a čini još više jedinstvenom. Kao dio Timeless Editiona, specijalni BMW X5 će biti dostavljen sa stiliziranom torbom za putovanja, koja će biti napravljena od Alcantara kože.

Novi BMW X5 Timeless Edition bio je službeno predstavljen na Open Week End 8. i 9. februara s još dva specijalna modela koja su dizajnirana isključivo za talijansko tržište kao rođendanski poklon vozačima: BMW X2 Blue Shadow S Edition i BMW X4 Blue Shadow.

BMW X2 Blue Shadow se temelji na verziji M Sport sDrive20i sa 141 kW (189 KS) s mineralno sivom vanjskom bojom. S druge strane, specijalni BMW X4 Blue Shadow će biti dostupan u 50 primjeraka, od kojih će 40 biti u glečer sivoj i samo 10 će imati ekskluzivnu mat sivu završnicu. Model X4 temelji se na xDrive20d varijanti sa 140 kW (187 KS) predstavljen je u M Sport vanjskom dizajnu, piše Bmwblog.

Related posts