Erdogan želi da se autoput Beograd - Sarajevo završi što prije

Predsjednik Turske je izrazio zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije dosegnuli najviši stepen u povijesti.

Najiskrenija mi je želja da se autoput Beograd – Sarajevo, kao projekt regionalnog prijateljstva i prosperiteta, završi u najkraćem mogućem roku, naveo je predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje je uručio veleposlanik Turske u Srbiji Tanju Bilgic.

Bilgic je u Beogradu Vučiću uručio Erdoganovo pismo, u kojem je predsjednik Turske izrazio zadovoljstvo što su “prijateljski odnosi i suradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim razinama, dosegnuli najviši stupanj u svojoj povijesti”, prenosi Anadolija.

“Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj mjeri doprinijelo tom uspjehu. Najiskrenija mi je želja da se autoput Sarajevo – Beograd, kao projekt regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čije smo temelje postavili tijekom mojeg posjeta Srbiji 7. i 8. listopada prošle godine, završi u najkraćem mogućem roku”, naveo je Erdogan u pismu.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva Srbije, Erdogan je u pismu izrazio zadovoljstvo što će ove godine, u okviru treće sjednice Visokog vijeća za suradnju imati priliku ugostiti Vučića u svojoj zemlji i da mu tom prilikom poželi dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije.

‘Odnosi na najvišem nivou’

Predsjednik Srbije je, zahvaljujući na pismu, rekao da ga raduje što je s Erdoganom uspostavio prisan odnos i blisku suradnju, utemeljene na međusobnom razumijevanju i povjerenju.

Naglasio je da su dobri odnosi Srbije i Turske važni i za mir i stabilnost regije.

Bilgic je ocijenio da su odnosi dvije zemlje na najvišoj razini u povijesti upravo zahvaljujući dvojici predsjednika.

Vučić i Bilgic su konstatirali da zajednički projekti i ekonomska suradnja dobro napreduju i izrazili očekivanje da će u budućnosti biti novih turskih investicija, kao i da će dvije zemlje iskoristiti sve mogućnosti za suradnju.

Veleposlanik je Vučiću uručio poziv za sudjelovanje na prvom Antalijskom diplomatskom forumu, posvećenom diplomaciji u digitalnom dobu.

Izvor: balkans.aljazeera

Related posts