Miro Lazović: Mostar u nedjelju bije bitku za BiH

Član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić i predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović pružili su danas podršku “Koaliciji za Mostar” uoči predstojećih lokalnih izbora u gradu na Neretvi.

Sa njima je bio i podršku pružio i Miro Lazović, član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD), koji je rekao da je Mostar paradigma Bosne i Hercegovine.

– Na izborima u nedjelju Mostarci će pokazati da zaista žele onaj grad koji su imali i prije agresije na BiH – grad koji je stvarao vrijednosti, multietnički grad – iz kojeg su veliki pojedinci u bivšoj Jugoslaviji bili prepoznatljivi – rekao je Lazović.

Predstojeće lokalne izbore u gradu na Neretvi, kako je rekao, ne doživljava samo kao borbu spomenute Koalicije za grad Mostar, već kao bitku za građansku Bosnu i Hercegovinu.

– Rezultati ovih izbora će pokazati hoće li BiH preko ujedinjenog Mostara nastaviti put ka građanskoj BiH, ka euroatlantskim integracijama ili ćemo ostati zaglavljeni u nekim etničkim kolektivitetima o kojim smo mogli čuti ovih dana i od ruskog ministra Lavrova, i od Čovića, i od Dodika – ističe Lazović.

Naglašava da Mostar bije bitku za BiH.

– Ja zaista želim vjerovati da će “Koalicija za Mostar”, zajedno sa drugim strankama, nakon ovih izbora, krenuti ka izgradnji jednog multietničkog, zajedničkog, nepodijeljenog Mostara, koji se neće nazivati stožernim ili svojim gradovima, da će to biti rezultat koji će sve anomalije sa kojima se bh. društvo suočava polako otklanjati – dodaje Lazović.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts