"Marottu su otjerali iz Juventusa zbog Cristiana Ronalda"

Juventus je prije nekoliko dana saopštio da Beppe Marotta više neće biti na funkciji direktora kluba, te da će napustiti Juventus na kraju ovog mjeseca.

Vijest da Marotta napušta Juve iznenadila je navijače ovog kluba, ali je već sada jasno da porodica Agnelli nije previše zadovoljna njegovim poslom. Marotta je uradio dosta toga za Juve u prethodnim godinama, no pojavio se problem zbog kojeg je na kraju dobio otkaz.

Bivši italijanski napadač Luca Toni izjavio je da vjeruje da je Cristiano Ronaldo glavni krivac što je Marotta na kraju ostao bez posla. Upravo je Marotta bio najzaslužniji što je Portugalac stigao u Juventus, ali očito da čelnici kluba nisu baš bili za transfer jednog od najboljih igrača svijeta.

“Marotta je odradio odličan posao u Juventusu i mislim da to može dokazati u bilo kojem klubu u Evropi. Mislim da ga je slomio transfer Ronalda jer porodica Agnelli nije bila baš za to. On je istrajao u tome i doveo je u klub najboljeg igrača svijeta, ali eto ne cijene oni to kako bi trebali”, rekao je Toni.

sportsport.ba

Related posts