Krajišnici dostojanstveno obilježeli godišnjicu slamanja Februarske ofanzive ‘94- Hasin vrh

Danas je na najdostojanstveniji način obilježena godišnjica slamanja jedne od najvažnijih ofanziva koju je Peti korpus i narod Krajine izvojevao tokom rata 1992-1995. godine.

Stotine i hiljade Krajiških heroja, demobilisanih boraca, njihovih komandanata i naroda Krajine danas je obilježilo ovaj dan i boravilo na Hasinom vrhu.

Kolone auta su dolazile iz svih krajiških gradova, od Bužima, Ključa, Velike Kladuše, Sanskog Mosta, Bosanskog Petrovca, do Bihaća, Bosanske Krupe i Cazina.

Ono je što je bilo posebno ove godine, veliki je broj i mladih posjetio ovo mjesto i odao počast najhrabrijima sinovima naše domovine.

Mještani okolnih mjesnih zajednica su se potrudili za odličnu organizaciju i pristup ovome mjestu, a zahvaljujući i slikama naših čitatelja, moći ćete vidjeti kako se u putu prema mjestu obilježavanja na Hasinom vrhu, danas i kahva popila, grah pojeo i uz pjesmu i najiskrenije emocije zahvalnosti naš narod sjetio i odao poštovanje uz poruku da nikada neće zaboraviti herojske dane i ulogu Armije RBiH i njenih najboljih sinova koji su odbranili ovaj kraj i zemlju.

Related posts