Snježni nanosi izazvali gužve u saobraćaju u većem dijelu BiH

Snježni nanosi i slaba vidljivost izazvali su gužve u saobraćaju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na pojedinim dionicama obustavljen je saobraćaj, a na putevima prema Karauli i Banj Brdu se otežano saobraća zbog prepriječenih teretnih vozila.

Prema informacijama s BIHAMK-a, obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, a usporeno se saobraća na planinskim prevojima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog čega se vozačima savjetuje oprez.

U južnim i jugozapadnim krajevima su jači udari vjetra.

Snježni nanosi izazvali su i manje probleme na području Kantona Sarajevo. Vidljivost je znatno smanjena zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg bi trebao prestati padati već večeras, a u narednim danima nas očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom u pojedinim dijelovima BiH.

Related posts