Ko im preporuči dobrog radnika - plaćaju 1.300 eura

Zagrebačka firma Serengeti ima specifičan odnos prema radnicima, a sada imaju i ponudu za onoga ko im preporuči dobrog i vrijednog radnika.

Ova kompanija se bavi razvojem kompleksnih preduzetničkih poslovnih aplikacija, uglavnom za vodeće proizvodne kompanije u svijetu, od ponajvećeg proizvođača opreme za zavarivanje za kojeg programiraju robotsku ruku, do lidera u solarnoj industriji baterijama i glavnih aktera u sektoru logistike.

Njihovi su stručnjaci zaduženi za cijeli proces od prijedloga za poboljšanje poslovanja do projektovanja sistema i programiranja rješenja, a broj im je od početka godine narastao od 60 na više od 100, a do kraja godine trebalo bi ih biti više od 120, kažu u kompaniji, a prenosi Poslovni dnevnik.

Iako posluju uglavnom s evropskim kompanijama, njihovi radnici rade odavde, bilo iz kancelarija u Zagrebu, bilo od kuće ili u kombinaciji, dakle bez potrebe odlazaka u inostranstvo.

“Nama zaista nije cilj zaposlene držati u kancelarijama noćima, na raznim hackatonima kao što to rade startapi. Naš idealni zaposleni je situirani odrasli zreli developer/ica sa značajnim iskustvom koje može upotrebiti u složenim projektima za klijenta”, kaže o odnosu s radnicima osnivač i direktor Serengetija Goran Kalanj.

Plate su uglavnom, ocjenjuje direktor, kompetitivne, na nivou tržišta ili više, po nekim podacima u softverskom su segmentu u Top 50 najboljih u 2017. prema najvećoj prosječnoj plati u odnosu na broj zaposlenih. Prihodi kompanije lane su bili 20,5 miliona kuna i u odnosu na 2016. veći su za 66 odsto, bruto dobit bila je 1,7 miliona, dok je plan za ovu godinu postići 37 miliona kuna prihoda i višestruko povećanje dobiti. Izvoze više od 50 odsto prihoda.

U traženju kvalitetnih zaposlenih sada su otišli i korak dalje. Ove su godine pokrenuli interni konkurs, među zaposlenima, kako bi ih podstakli da dovedu nove provjerene kadrove i nagradili ih za trud. Istakli su da će onaj ko preporuči dobrog i vrijednog developera dobiće do 10.000 kuna u gotovini.

Sada to proširuju na sve u Hrvatskoj.

Related posts