Gulitu i Van Bastenu nije jasno kako ova Bosna nije pobijedila Sjevernu Irsku

Rud van Nisterloj (Ruud van Nistelrooy) i Rud Gulit (Ruud Gullit), legende nizozemskog, ali i svjetskog fudbala, u analizi utakmice BiH – Nizozemska 0:0, koju su radili za sportski kanal “Ziggo Sport”, istakli su da je šteta što Bosna nije pobijedila Sjevernu Irsku jer je bolja ekipa.

– Nije im jesno, kako kažu, kako ova Bosna u baražu za Euro nije pobijedila Sjevernu Irsku… – prenosi nam Edin Ćurić, nekadašnji as Željezničara, a sada šef struke nizozemskog Kapelea.

Također, Van Nisterloj i Gulit su konstatovali da je Nizozemska večeras igrala bez dobre ideje.

– U kombinacijama u blizini kaznenog prostora BiH nisu se dobro snalazili. Tu je falio De Paj koji je u malom prostoru mnogo bolji nego Luk de Jong. Namjera De Bura je bila da završnica ide centaršutevima s bokova od Demfrisa i Malena – desno, te Promesa i Blinda lijevo, Oni su uputili mnogo centaršuteva, ali nisu bili efektivni. Zbog toga je i igrao Luk de Jong. Također, konstatovali su da je i BiH igrala dobro u posjedu lopte, te da je mogla postići pogodak. Posebno su istakli onu šansu Miralema Pjanića na proigravanje Edina Džeke. Kako kažu, da je i Bosna pobijedila, bilo bi to zasluženo, te da je igra našeg tima oslabila izlaskom Pjanića, prenosi Ćurić.

Izvor: sport.avaz.ba

Related posts