Grad Bihać danas na jedan sat dobio novu gradonačelnicu

Grad Bihać danas je simbolično je na jedan sat dobio novu gradonačelnicu. Jedanestgodišnja Lana Fišek, učenica VI. razreda OŠ Prekounje, simbolično je preuzela dužnost gradonačelnice Bihaća od aktuelnog gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

Grad Bihać u sklopu obilježavanja 20. novembra – Međunarodnog dana djeteta pridružio se UNICEF-ovoj kampanji pod nazivom „TakeOver“ u sklopu koje su djeca širom svijeta preuzela ključne uloge u medijima, politici, preduzećima, sportu i zabavnim programima i na taj način iskazali podršku za milione njihovih vršnjaka koji su neškolovani, nezaštićeni i raseljeni.

Svoj radni dan Lana je iskoristila da predstavi svoje želje koje bi kao dijete uradila u svom gradu kao gradonačelnica Bihaća

„ Razgovarala sam sa svojim vršnjacima i ono što želim jeste da u našem gradu ima što više dječijih igrališta, još ljepših škola, asfaltiranih ulica i novih zgrada. Ali ono što lično najviše želim jeste puno novih radnih mjesta kako bi se moj otac vratio iz Njemačke i radio u svom gradu. To od srca želim i nadam se da će se moja želja ispuniti“- kazala je „gradonačelnica“ Lana.
Ona je po preuzimanju dužnosti gradonačelnice Bihaća održala kolegij sa pomoćnicima na kojem se upoznala sa radom Gradske uprave Bihać, istaknuvši da je sretna što je kao prva žena simbolični i na sat vremena preuzela upravljanje gradom Bihaćem.

Istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da je na čelu grada Bihaća simbolično došla jedna mlada, pametna i lijepa Bišćanka, gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da je Grad Bihać podržao kampanju UNICEF-a i obilježio Međunarodni dan djeteta, te skrenuo pažnju javnosti da u svijetu i danas ima djece koja nemaju uslove za normalno odrastanje i život kao i njihovi vršnjaci.

„ Mi odrasli nekada možemo puno toga naučiti od mladih i sretan sam što sam imao priliku čuti od naše mlade sugrađanke sve njene želje i planove kako bi ona promijenila neke životne probleme. Ovo je jedan događaj koji će naš grad prikazati u nekom drugom svijetlu i nadam se da ćemo Lanine poruke i želje shvatiti ozbiljno i pokušati ih riješiti“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Zajedno sa Lanom u posjeti Gradskoj upravi i preuzimanju dužnosti gradonačelnice Bihaća prisustvovale su Anela Kozlica, direktorica OŠ Prekounje i Sabira Šušić, razredna nastavnica mlade Lane.

Related posts