ZTE prikazao svoj treći "savitljivi" telefon

Pametni telefoni sa savitljivim ekranima, pored uvođenja 5G standarda, definitivno će obilježiti ovu godinu. Dva glavna igrača u tom polju – Samsung i Huawei, već su prikazala svoje modele, koji će se uskoro naći na tržištu.

Ostalima, poput Xiaomija, koji na svojim modelima telefona na preklop uveliko rade, ovih dana se pridružila još jedna kineska kompanija – ZTE.

Iz nacrta njihovog patenta, do kojih je došao holandski sajt Let's go digital, može se uočiti da je ZTE-ov koncept telefona na preklop sličan najavljenom Motorolinom modelu RAZR za 2019. godinu.

Prema onome što se iz njega može zaključiti, ZTE bi trebalo da se preklapa na unutra i to odozgo prema dole. To je sistem identičan nekadašnjim mobilnim telefonima na prekolop (tzv. clamshell).

Time se obezbeđuju manje dimenzije uređaja, koji bi se, kada se otvore, koristili u punom profilu.

Na skici je uočljivo da uređaj nema spoljni ekran. Umjesto njega, za osnovna obavještenja i informacije koristio bi se donji dio savitljivog ekrana, kako kada je uređaj zatvoren tako i kada je otvoren.

ZTE je, inače, do sada imao dva patenta za telefon na preklop. Prvi je bio Axon M, iz oktobra 2017. godine, dok je prošlog decembra prikazan uređaj sličan Samsungovom modelu Galaxy Fold.

Related posts