Djevojke iz Formule 1 ostale bez posla: Uživale smo i ovo je bio samo naš izbor

Čelnici Formule 1 nedavno su odlučili da grid-djevojke koje se svaku trku nalaze na stazi, od ove godine više ne budu dio takmičenja, a ta vijest izazvala je salve negativnih komentara na društvenim mrežama.

Lijepe hostese nedavno su izbačene i iz pikada, pa je upravo zbog toga jedna od grid-djevojaka Lauren Pope žestoko reagovala na feministice.

“Radila sam ovo više od osam godina i isključivo naš izbor je ono što radimo. Ono što me najviše nervira su feministice, koje to zapravo nisu, one nas kao brane, a nisu nas ni pitale šta mislimo i kako se osjećamo. Zbog njih smo ostale bez posla”, kazala je Lauren-Jade Pope, jedna od grid djevojaka, pa nastavila:

“Ovaj posao je bio uživanje. Volim motosportove, a do sada sam bila plaćena za ono što bih radila i gledala besplatno. Te feministice nas navodno brane, iako to uopšte ne čine. Ovo je bio jedan od najboljih poslova koje sam u životu radila, stekla sam puno prijatelja ovdje i upoznala puno cura od kojih se nijedna nije osjećala nelagodno. Svi imaju mišljenje o našem poslu, ali kada neko uživa, pustite ga da radi to. Niko me nije silio, ovo je naš izbor”, završila je Pope.

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone također je stao na stranu djevojaka te rekao da su one potrebe kako bi show bio kompletan.

“Navijači vole glamur, a ovakva odluka mi se čini kao licemjerna. Morate imati grid-djevojke jer ih vole vozači, ali i navijači. Te djevojke su dio spektakla i showa koji nose trku”, rekao je Bernie Ecclestone.

Related posts