Dječaku Ajdinu koji brine o svom dedi ostvarila se prva želja

U emisiji “Ispuni mi želju” emitovanoj na Hayat TV, imali ste priliiku gledati priču hrabrog dječaka Ajdina Mukića, koji dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika.

Naime, Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Ajdina je majka ostavila prije dvije godine i otišla, ali nije otišla sama, s sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu puno nedostaje. Ističe kako mu odustvo brata najteže pada.

Na teškom životnom putu, uprkos lošem načinu života ovaj hrabri dječak ne skida osmijeh s lica. On nema mnogo želja ima samo jednu… Želi bicikl. Prvi dio priče ste već pogledali ovdje, a nastavak slijedi.

Ekipa smisije “Ispuni mi želju” Ajdinu je kupila kupila bicikl, trenerku, patike, školski pribor, loptu ali za život dostojan jednog osmogodišnjaka koji živi s djedom potrebno je mnogo više.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona: + 387 60 30 93 913.

Related posts