Bosanski Petrovac: Mlade djevojke pružale uslugu masaže pa opljačkale dvije žene

Dvije djevojke su, nudeći uslugu medicinske masaže, opljačkale dvije starije gospođe nakon završenog “medicinskog tretmana”, nakon čega se ispostavilo da se radi o prevaranticama. Slučaj je zabilježen prije dva dana u Bosanskom Petrovcu, a prevaru su prijavile sestre M. P. (1928.) i M. L. (1931.).

Kako su kazale u policiji, kod njih u stan su došle dvije nepoznate djevojke, saopćavajući im da pružaju medicinsku pomoć. Nakon što su djevojke napustile stan, sestre su primijetile da im nedostaje novac.

“Djevojke su došle pred njihov stan i predstavile se kao osobe koje pružaju usluge medicinskih masaža. Starije žene su prihvatile njihovu ponudu i pustile ih u stan. Prije tretmana, one su tražile od gospođa da skinu zlato i ostali nakit sa sebe, planirajući vjerovatno da ga na taj način ukradu. Međutim, one nisu imale nikakvog nakita na sebi. Ipak, djevojke nisu odustajale, već je jedna od njih iz spavaće sobe otuđila novac koji su starije žene imale”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Za sada nema informacija ko su bile djevojke, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela prevara nastavili su istražitelji Odjeljenja krim policije PS Bosanski Petrovac.

Kako saznajemo, slični slučajevi pružanja usluga medicinske masaže, iza kojih stoji prevara i mogućnost pljačke, zabilježeni su više puta u Republici Srpskoj, zbog čega u policiji pozivaju na oprez.

Related posts