Bišćani pozivaju na bojkot svog piva: Bihaćki Preminger postao pivo Veleža iz Mostara! (FOTO)

Na službenoj web stranici FK Velež iz Mostara stoji sljedeća poruka:

Pozivamo sve navijače Veleža koji konzumiraju pivo, kao i vlasnike ugostiteljskih objekata, da podrže saradnju Bihaćke pivovare Preminger i FK Velež Mostar, te u isto vrijeme pomognu svoj klub i domaću proizvodnju kupovinom i odgovornom konzumacijom Veležove pive.

Rođeni se od sada osvježava uz Veležovo pivo!

Veležovo pivo od danas u marketima i diskontima

Kako stoji u medijima, FK Velež je sa ponosom obavijestio sve Veležovce da se od danas i službeno mogu osvježiti “Veležovim pivom”.

Agilna uprava FK Velež je u saradnji sa brendom Bihaćke pivovare Preminger, uz pomoć prijatelja iz UGMR, pokrenula novu priču koja se odnosi na brendirano Limited Edition pivo sa Veležovim grbom. Popularno je već nazvano Mostaru kao Veležovo pivo.

Svakako da je ovo još jedan odličan korak naprijed za naš klub, koji direktno vodi ekonomskoj i marketinškoj stabilizaciji i popularizaciji Veleža. Mostar je jutros osvanuo sa Veležovim pivom u trgovinama, ali s obzirom na veliki broj Veležovaca širom Bosne i Hercegovine ne sumnjamo da će se uskoro moći kupiti širom države. Velež poziva sve diskonte, trgovine i ugostiteljske objekte da se aktivno uključe u promociju i prodaju Veležovog piva već danas, a mi Veležovci ćemo se svakako potruditi da odgovorimo na pravi način. Kupovinom i konzumacijom Veležovog piva promovišete i pomažete ne samo FK Velež nego i domaću proizvodnju, stoji u saopćenju.

Ukradena ideja !?

Ništa ovo ne bi bilo sporno u poslovnom dijelu priče Premingera, da se nije oglasio putem društvenih mreža Emir Kurić, predsjednik Skupštine NK Jedinstvo Bihać, koji tvrdi da je ova poslovna priča inicirana iz redova ovog kluba, a da je ista realizirana sa konkurentskim fudbalskim klubom iz Mostara, koji se takmiči u istoj ligi kao Nk Jedinstvo.

U prilogu na slici stoji da je mail poslan još prošle godine, tačnije 15. augusta 2016.

Mnogi navijači NK Jedinstvo je već izrazilo žaljenje i ogorčenje na marketinški potez Premingera koji je upravo napravio suradnju sa mostarskim klubom.

/usn.ba

Related posts