Bihać: Sastanak predstavnika mještana ul. Saliha Mušanovića i Zavoda za prostorno uređenje

Prije nekoliko dana mještani ulice Saliha Mušanovića uputili su protestno pismo, odnosno o peticiju kojom su od rukovodstva JU Zavod za prostorno uređenje i Gradonačelnika zatražili asfaltiranje navedene ulice u kompletnoj širini nakon izvođenja radova na KFW projektu.

Po tom pitanju direktorica JU Zavod za prostorno uređenje Edina Osmanović sastala se je danas sa predsjednikom MZ Ozimice I Seadom Hambašićem i predstavnikom mještana ul. Saliha Mušanovića Dževadom Felićem, te su u korektnom razgovoru pronašli zajedničku riječ.

Kako su stanari te ulice u svom protestnom pismu tražili da se ista nakon izvođenja radova KFW projekta asfaltira u punoj širini, u Zavodu za prostorno uređenje im je objašnjeno da je takav zahtjev nerealan jer je projektom, predmjerom radova i planiranim finansijskim sredstvima predviđeno da se ta ulica asfaltira u dijelu gdje su radovi izvođeni jer nije oštećeno preko 40% asfalta. Dakle, u ulici Saliha Mušanovića asfaltirat će se faktički jedna kolovozna traka, dok će u najoštećenijem dijelu ulice kolovoz biti kompletno asfaltiran.

Također, direktorica Osmanović obećala je punu saradnju sa građanima i strogi nadzor nad izvođačima kako bi se u konačnici projekat asfaltiranja ulice u tom obimu uspješno i kvalitetno okončao.

Related posts