Bihać: Obustavlja se rad javne kuhinje za migrante

Predstavnici Crvenog krsta u Bihaću saopštili su da će od utorka biti primorani obustaviti rad javne kuhinje za migrante u tom gradu zbog teške materijalne situacije u kojoj se nalazi ova organizacija te izostanka pomoći od strane vlasti i drugih nadležnih institucija.

Predstavnik ove organizacije Selam Midžić rekao je kako su već danima upozoravali da su njihovi ekonomski resursi pri kraju, ali da niko od nadležnih nije na to reagirao, pišu Nezavisne.

– Ovo je vapaj svim nadležnim institucijama i organima da se napokon uključe u ovu problematiku. Nastavićemo naše aktivnosti jedino pod uvjetom da nam se pruži finansijska i materijalna pomoć jer mi više nemamo s čim raditi – kazao je Midžić.

On je dodao kako su do sada najveću pomoć u brizi o migrantima pružili građani Bihaća svojim humanitarnim prilozima i donacijama.

– Međutim, to nije dovoljno, jer su potrebni zaista veliki resursi kako bi se nahranili ti ljudi. Svakodnevno treba pripremiti veliki broj obroka, dali smo svoje namirnice, posuđe, pribor za jelo i sve drugo što je potrebno. Jednostavno, ovako više ne ide – kazao je Midžić.

On je dodao kako će njihovi volonteri nastaviti brigu o higijenskim potrebama migranata i biti im na usluzi kada je riječ o pružanju svake druge vrste pomoći.

Izvor: Nezavisne

Related posts