Bihać i Sanski Most sa 37 stepeni danas najtopliji u USK

Najviša dnevna temperatura danas je u BiH izmjerena u Mostaru. U najvećem hercegovačkom gradu živa u termometru je pokazala 39 stepeni Celzijusa.

Danas je preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 20; Ivan Sedlo 29; Sokolac 30; Livno, Neum, Sarajevo i Srebrenica 32; Bugojno i Gradačac 34; Bijeljina, Trebinje i Tuzla 35; Banja Luka, Doboj, Grude i Prijedor 36; Bihać i Sanski Most 37 i Mostar 39 stepeni.

Sutra će tokom dana umjerena oblačnost prelaziti preko BiH te su poslijepodne mogući pljuskovi s grmljavinom u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

U noći na utorak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 35, na jugu do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stepena.

Related posts