Golman nogometne reprezentacije BiH Asmir Begović uputio je emotivnu poruku Vedadu Ibiševiću koji je danas saopćio da se oprašta od reprezentativne karijere.

Podsjećamo, Ibišević je ovu vijest kazao tokom druženja s novinarima, a ova informacija provlačila se kroz medije tokom proteklih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Vedade prijatelju, hvala na svemu što si napravio za našu reprezentaciju i našu zemlju. Bila je čast dijeliti svlačionicu s tobom i sudjelovati u nekim od najvećih pobjeda našeg fudbala u historiji. Bez tebe ništa od toga ne bi bilo moguće! Malo je tako dobrih fudbalera, a još manje tako dobrih ljudi. Želim ti svu sreću u nastavku karijere i znam da ćeš biti najveći navijač reprezentacije”, napisao je Begović.

U 82 nastupa za reprezentaciju Ibišević je postigao 28 golova. A nezaboravna, neizbrisiva i najvažnija dva postigao je u Kaunasu kada smo srušili Litvaniju i izborili Mundijal te u Rio de Janeiru kada je ušao s klupe i zabio Argentincima u porazu našeg tima (2:1) u 1. kolu Svjetskog prvenstva na kultnoj Maracani, u našem debitantskom nastupu na velikim takmičenjima.

Ibišević je debi za Zmajeve upisao 24. marta 2007. godine, a prvi gol za reprezentaciju postigao je 13. oktobra 2007. godine u porazu od Grčke (3:2).