Mostar u finalu izbora za novu destinaciju Eurowingsa, Bešlić pozvao građane da glasaju

Mostar se plasirao u finalni krug glasanja za novu destinaciju niskotarifne aviokompanije Eurowings.
Prvi krug online ankete koju njemačka kompanija provodi već sedam dana završio je danas, a Mostar je većinom bio u vodstvu, ali je kao drugoplasirani ušao u sutrašnji završni krug iza italijanskog Trapanija.

Kolika je važnost ovog glasanja za Mostar najbolje govori da su građane pozvali da glasaju čak i prvi ljudi Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grada Mostara. Gradonačelnik Ljubo Bešlić zahvalio se svima koji su podržali Mostar te pozvao one koji još uvijek nisu glasali da to učine.

“Mi smo pokrenuli te aktivnosti s Eurowingsom, a jedna od opcija koja se nudi je i takmičenje sa deset destinacija. Ušli smo u finale među tri top destinacije, a pozvao bih građane da u srijedu, kada je ključni dan i kada se samo jedan dan glasa, podrže Mostar”, kazao je Bešlić naglasivši značaj dobijanja ovakvih letova za razvoj Mostara i Hercegovine.

Bešlić je kazao kako je i sam glasao sa tri uređaja, da se ovako Mostar povezuje sa svijetom i privlači bogatu klijentelu te je podsjetio da je prije nekoliko godina isto uradio Zadar koji je sada top destinacija u Hrvatskoj.

Prvi krug glasanja zatvoren je danas u 18 sati, a Mostar je trenutno na drugom mjestu sa 31,2 posto glasova, iza italijanski grada Trapani koji vodis s 31,6 posto, dok je treći irski Shannon sa 9,7 posto.

Drugi krug glasanja počet će sutra od 15 sati i, kako je gradonačelnik najavio, traje samo jedan dan.

Related posts