Apple prestaje sa proizvodnjom iPhone X i SE telefona?

U nedavnom izvještaju BlueFin Researcha, sugeriše se da će Apple preusmjeriti svoj fokus na nova tri iPhone modela, koji će se pojaviti kasnije ove godine. Prema navodima analitičara, kompanija planira potpuno prekine proizvodnju iPhone X modela, kao i zastarelog iPhone SE.

Ovime će Apple uspjeti da ispuni svoj cilj, a to je isporuka 91 miliona telefona do kraja ove godine. A 2019. godine kompanija iz Kupertina planira da isporuči još 92 miliona svojih novih iPhone modela. Analitičari očekuju veću prodaju nego što je uobičajeno, pošto postojeći korisnici iPhone-a nisu bili spremni da nadograđuju, tako da je 2018. godina vjerovatno godina kada će se ova nadogradnja konačno i desiti.

Nakon početne objave, očekuje se da će tri iPhone-a generisati prodaju od 20, 60, 45 i 40 miliona primjeraka tokom četiri uzastopna tromesečja. Analitičari predviđaju da će model iPhone X Plus biti najbolje prodavan, a slijediće ga pristupačniji iPhone. Za sada, nema glasina o mogućem ukidanju iPhone 8 serije.

(GSMArena)

Related posts