Akcija MUP-a TK: Uhapšeno 13 dilera, pronađena veća količina heroina

Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a u jutrošnjim pretresima također je pronađena materija koja asocira na heroin,  rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK

Pripadnici Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a Tuzlanskog kantona jutros su na području tri općine uhapsili 13 osoba. Obavljeni su i pretresi u kojim je nađena veća količina heroina.

– Pretreseno je 15 lokacija na području Tuzle, Lukavca i Kalesije, a pretresi su obavljeni po naredbi Općinskog suda Tuzla. Svi uhapšeni sumnjče se da za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga – rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

FOTO: J. BOJIĆ

Pretresi i hapšenje, dodala je glasnogovornica, uslijedili su nakon dužeg rada policije na terenu.

– Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a u jutrošnjim pretresima također je pronađena materija koja asocira na heroin. Pronađeni su i mobilni aparati, novac i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje krivičnog djela – rekla je Amra Kapidžić.

Svi uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, gdje su jutros dovedeni, biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Izvor:  Faktor

Related posts